România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel național pentru identificarea infectarii cu virusul SARS-CoV 2

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR efectuate la nivel național în vederea identificării infecțiilor cu virusul SARS-CoV 2, în cadrul Programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare.

Ministrul Sănătății: „Izbucnirea epidemiei de rujeolă în 2016 nu este conjucturală. Este o consecință directă a disfuncționalităților majore ale politicii publice privind vaccinarea”

În contextul adoptării de către Guvernul României a proiectului de lege privind activitatea de vaccinare a populaţiei în România, Florian Bodog, ministrul Sănătății, a transmis concetățenilor noștri următorul mesaj: “Pentru România, miza legii vaccinării este imensă. Asigurarea unui viitor sănătos pentru patru milioane de copii este în mâinile noastre. Parlamentul României, cea mai înaltă instituție a democrației, va decide asupra conținutului final al acestei legi. Însă, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca întreaga opinie publică să fie informată și să înțeleagă semnificația reală a legii și modificările profunde pe care ea le aduce.